top of page

OVERLANDING

Afhængigt af hvem der anvender udtrykket, har "overlanding" fået en række forskellige betydninger i de seneste år.

Er jeg en overlander? - jeg plejer at tage til Gardasøen om sommeren.

Eventet er IKKE tiltænkt som et mødested for den typisk campist med stationcar, campingvogn med mover og kæmpe fortelt.

Danish Overlander Meet er for alle, men er ikke den klassiske camping udstilling i et messecenter. Alle aktiviteter og udstillinger er udendørs, og eventet er tænkt som en mulighed for at vi i miljøet kan mødes og udveksle erfaringer. 

Alle er velkomne, men bemærk dog at campområdet er en lysning med græs. Underlaget er sand/grus under mulden og bør være kørefast for den typiske overlander køretøj eller MC. Parkeringspladsen, bør dog være fast nok til dig der kommer i en personbil og bare vil se hvad det hele går ud på. Du kan se billeder fra tidligere år HER

 

Det væsentlige er at man ikke forveksler det med camping, #vanlife eller ekstrem off roading. Overlanding er rejseform hvor selve rejsen er målet med turen og hvor man ikke er afhængig af andre. Og når det er enklest, handler overlanding om udforskning.

 

Uanset om du rejser med bil, lastbil eller motorcykel, handler det om at køre på de mindre befærdede veje og fordybe dig i miljøet og kulturen.

Der vil undertiden være off-road forhindringer der skal forceres - og det kommer til at kræve noget af dit køretøj. Måske bygger du selv på din overlander bil, truck eller overlander trailer til din næste tur. Danish overlander meet er træffet hvor du vil møde ligesindede.

Når det er sagt, er overlanding langt mere end bare det buzzword, det er blevet. Der er et par vigtige ting, der adskiller det at rejser over land fra de typiske campingrejseformer hvor du slæber din campingvogn 2000 km sydpå 3 uger hver sommer.

  • Køretøjet er det skib du sejler på eventyr i - Din bil, mc, eller lastbil behøver ikke at være fancy, men bør være klargjort eller bygget  til at modstå belastningerne ved denne type rejseformen.
     

  • Din kunnen og indsats - Overlanders er selvkørende og selvforsynende; at slå dit eget telt og skifte dæk vil være en del af pakken.
     

  • Udforskning af det ukendte - I overlanding er rejsen målet; omveje og afstikkere vil være din rute snarere end at rejse i en lige linje fra hvor du bor til en bestemt destination.

​Danish Overlander Meet er således et træf for alle med interesse i denne type rejseform. Se mere om under FAQ

Anker 1
bottom of page